Uitleg Bandenmaat

Breedte (bijv. 205)
Het eerste getal op uw band staat voor de breedte (doorsnede) in millimeters.

Hoogte (bijv. 55)
Het tweede getal op de band staat altijd voor de hoogte. De hoogte wordt weergegeven als een percentage van de breedte, in dit geval dus 55%.

Inch (bijv. 16)
Het derde getal op uw band staat voor de doorsnede van de velg. Die wordt gemeten vanaf de rand van de velg en wordt aangeven in inches.

Draagvermogen (bijv. 91)
Het draagvermogen is het maximaal toegestane gewicht in KG wat een band mag dragen volgens de bandenfabrikant. Bij de index van 91 is dit volgens het fabrieksoverzicht 615 kilo per band. Wij adviseren het draagvermogen aan te houden die wordt aangegeven door de fabrikant van uw auto en te bekijken of dit overeenkomt met uw huidige gemonteerde banden. De fabrieksinfo kunt u vinden in de handleiding van uw auto.

Snelheidsindex (bijv. W)
Elke band is ontwikkeld voor een maximale toegestane snelheid per uur. Die word aangegeven met een letter. Bij de letter H is dit volgens het fabrieksoverzicht 210 km p/h. Wij adviseren de snelheidsindex aan te houden die wordt aangegeven door de fabrikant van uw auto en te bekijken of dit overeenkomt met uw huidige gemonteerde banden. De fabrieksinfo kunt u vinden in de handleiding van uw auto.