Truckbanden

Welke soort banden zijn er?
Er zijn verschillende soorten banden. Banden voor internationaal transport vragen andere eigenschappen dan banden voor regionaal transport. Het advies dat wij kunnen geven hangt af van het gebruik. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het beste advies. Type wegdek, afstand en de weersomstandigheden.

Soorten banden

  • Stuurasbanden zijn specifiek ontwikkeld voor de stuuras op een motorvoertuigen
  • Trekasbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de aangedreven assen en zorgen voor een goede grip van het voertuig.
  • Trailerbanden zijn banden geschikt voor de trailers en aanhangers en worden ook toegepast op voorloop- en sleepassen van motorvoertuigen.
  • Banden voor internationaal transport zijn geschikt voor lange afstanden. Voertuigen met deze banden rijden lange afstanden met constante snelheid. Er zijn weinig momenten van optrekken en remmen.
  • Voertuigen voor regionaal transport stoppen vaker. Dat betekent regelmatig optrekken en afremmen. Daarin presteren deze banden optimaal. Daarnaast zijn banden voor regionaal transport vaak geschikt voor slecht wegdek.
  • Winterbanden voor vrachtwagens presteren uiteraard het beste onder winterse omstandigheden. Ze geven bij een temperatuur van zeven graden of lager veel meer grip dan gewone banden. Dat zorgt voor een kortere remweg op natte of besneeuwde wegen en grip op het moment dat tractie nodig is.
  • Grondverzetbanden voor een bouwterrein presteren op zowel op de weg als grind- en zandondergrond. Met een goede tractie zorgen deze banden dat het voertuig in alle terreinen uit de voeten kan en ook nog comfortabel rijdt op de gewone weg.
  • Bussen stoppen onderweg vaak. Dat betekent dat busbanden zijn opgewassen tegen het vele optrekken en afremmen. Meestal zijn deze banden voorzien van een speciale, dikkere zijwand, doordat ze vaak in aanraking komen met stoepranden.

Contact
Bandenservice Flakkee
Van der Waalsweg 12
3241 ME Middelharnis

T 0187 497 575
info@bandenserviceflakkee.nl