APK

Bij een APK keuring wordt er gecontroleerd of jouw personenwagen, bestelbus of camper nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen.

Combineer met een onderhoudsbeurt
De APK is een wettelijk verplichte keuring, die losstaat van het onderhoud aan je auto. Je kunt de keuring bij Bandenservice Flakkee combineren met een onderhoudsbeurt. Je APK is gratis bij een grote onderhoudsbeurt!

Wanneer moet ik mijn auto laten keuren?
Klik hier om te kijken wanneer jouw APK vervalt. Vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kan de auto opnieuw gekeurd worden, wees dus op tijd. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je de auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.

Wanneer je, je auto laat keuren na de vervaldatum, krijg je een boete van RDW.

Hoe vaak moet mijn auto gekeurd worden?
Personenauto’s met een benzine- of elektromotoren moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden

Wat kost een APK?
De kosten voor een APK bedragen bij Bandenservice Flakkee 25,- en zijn inclusief de afmeldkosten en milieumeting. Mochten er eventueel reparaties nodig zijn bespreken we dit vooraf en maken wij een prijsopgave, zo kom je nooit voor onaangename verassingen te staan.